Servicepakketten Drenergie

Veilig bewaken Schoon opgewekt!

De zonnepanelen zijn aangelegd, ze doen hun werk, de energienota daalt. U ziet het tevreden aan. Máár. Is het systeem werkelijk goed en veilig aangelegd? En hoe zorgt u ervoor dat het veilig blijft, dat de zonnepanelen optimaal blijven presteren én zo lang mogelijk meegaan? Invloeden van buitenaf (dieren, vervuiling, het weer) kunnen zorgen voor schade, een lager rendement en onveilige situaties. Het is zaak dat te voorkomen ofwel zo snel mogelijk te detecteren. En dát doet Drenergie voor u met unieke servicepakketten, bestaande uit onder meer een jaarlijkse ‘APK’ (inclusief schouw op locatie en professionele reiniging) en continue monitoring op afstand.

  Stap 1

  Stap 2: Servicepakket Particulier/ Klein zakelijk

  Als particulier heeft u de keuze uit Brons, Zilver, Goud of Diamant. Alle vier servicepakketten starten met een nulmeting, dit is een volledige check van uw installatie op locatie.

  Kiest u voor Goud of Diamant, dan heeft u de keuze deze check te combineren met een volledige keuring volgens de NEN-normering (De toeslag voor deze keuring bedraagt éénmalig €250,-). Bevindingen worden vastgelegd in een inspectierapport, zodat u kunt aankloppen bij uw leverancier wanneer er iets niet aan de NEN-normen voldoet.

  Daarnaast melden wij uw omvormer aan in een monitoringsportaal. Wanneer er zich een storing, fout of dip in de energieopbrengst voordoet ontvangen wij een melding en kunnen wij u inlichten.

  Jaarlijkse APK

  Een vast en belangrijk onderdeel van alle servicepakketten is een jaarlijkse 'APK', bestaande uit een controle op locatie en een volledige reiniging (met osmosewater en speciale nylonborstels). Dit doen wij om zo het rendement niet te laten beïnvloeden door eventuele schade of vervuiling.

  Advies

  Als het gaat om het rendement houden we niet alleen uw zonnestroomsysteem in de gaten, maar kijken we desgewenst ook naar uw huidige energiecontract én of er een beter alternatief is. Er zijn veel energieleveranciers, veel addertjes onder het gras en zeker bij zonnestroom is het van belang breder te kijken dan alleen naar de laagste prijs. Daar komt bij dat de energierekening door alle belastingen en overige kosten behoorlijk ingewikkeld is geworden. En nu de saldering wordt afgebouwd, wordt de rekening nog complexer. Wij maken de factuur inzichtelijk en leggen uit hoe het zit.

  Wanneer u het servicepakket Diamant afsluit, nemen we niet alleen uw energiecontract onder de loep, maar komen we jaarlijks langs voor een adviesgesprek, waarin onder meer toekomstige ontwikkelingen en eventuele aanpassingen en uitbreidingen aan bod kunnen komen.

  Stap 3: Pakket keuze

  Meest gekozen
  Onderdeel Brons Zilver Goud Diamant
  Nulmeting Een uitgebreide schouw waarbij wordt gekeken naar o.a.de staat van de panelen, beschadiging van bekabeling, dakbedekking en mate van vervuiling.
  Keuring zonnestroomsysteem Een onafhankelijke inspectie van het gehele zonnestroomsysteem, volgens de NEN-normering (éénmalig €250,-).
  Continue monitoring Aanmelding van de omvormer op een monitoringsportaal; panelen worden 24/7 op afstand bewaakt. Bij storing en/of calamiteiten begeleiding om deze op te lossen, exclusief bezoek op locatie.
  Jaarlijkse APK Aansluitend op de nulmeting wordt jaarlijks een schouw op locatie uitgevoerd.
  APK 1 x per 2 jaar In plaats van ieder jaar wordt er 1 x per 2 jaar een schouw op locatie uitgevoerd. n.v.t. n.v.t. n.v.t.
  Professionele reiniging Jaarlijks worden de zonnepanelen gereinigd met specialistische materialen en methodieken.
  Reiniging 1 x per 2 jaar In plaats van ieder jaar worden de zonnepanelen 1 x per 2 jaar gereinigd. n.v.t. n.v.t. n.v.t.
  Energieleveren.nl Controle van de verplichte aanmelding bij energieleveren.nl , wanneer dit niet is gebeurd wordt dit voor u gedaan.
  Energiecontracten Beoordeling van huidige energiecontract (gas en stroom) ,advies en begeleiding bij keuze voor energieleverancier.
  Adviesgesprek Jaarlijks bezoek aan huis waarbij ruimte is alle veranderingen, ontwikkelingen en wensen op energievlak te bespreken.
  Vanaf € 99,- per jaar* Vanaf € 14,- p/mnd*
  Vanaf € 14,50 p/mnd* Vanaf € 22,- p/mnd*
  *Prijs is afhankelijk van het aantal panelen (incl. btw)

  Stap 4: Aantal panelen

  **Als u dit niet weet kunt u het open laten

  Stap 5: Abonnementskeuze

  * betaling op factuur
  * betaling op factuur
  * betaling op factuur
  * betaling via automatische incasso
  ** betaling op factuur
  * betaling via automatische incasso
  ** betaling op factuur
  * betaling via automatische incasso
  ** betaling op factuur
  * betaling via automatische incasso
  ** betaling op factuur
  * betaling via automatische incasso
  ** betaling op factuur
  * betaling via automatische incasso
  ** betaling op factuur
  * betaling via automatische incasso
  ** betaling op factuur
  * betaling via automatische incasso
  ** betaling op factuur
  * betaling via automatische incasso
  ** betaling op factuur

  Stap 6: Uw gegevens

  Stap 2: Servicepakket Agrarisch/ Groot zakelijk

  In de agrarische sector, waarin wij jarenlang ervaring hebben, zijn bezitters van zonnestroomsystemen zich over het algemeen wel bewust van het belang van inspectie en onderhoud. Bovendien stellen verzekeraars dit vaak verplicht. In het MKB – waar zonnepanelen ook aan een opmars bezig zijn – is die notie er nog niet overal. Al komt er gelukkig wel steeds meer aandacht voor, gevoed door berichten over branden die zijn ontstaan door zonnepanelen. Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste argument, maar zeker voor bedrijven met veel zonnepanelen kan het ook enorm in de papieren lopen als de gerealiseerde opbrengst door bijvoorbeeld schade of gehechte vervuiling achterblijft bij de verwachte opbrengst.

  Om deze redenen bieden wij bedrijven een servicepakket op maat aan voor inspectie en onderhoud. Bestaande uit onder meer een officiële, onafhankelijke specialistische keuring volgens de NEN-normering, een nulmeting met uitgebreide schouw op locatie, een daaropvolgende jaarlijkse ‘APK’ (inclusief schouw en professionele reiniging) en continue monitoring op afstand.

  Stap 3: Keuze(s)

  Stap 4: Aantal panelen

  **Als u dit niet weet kunt u het open laten

  Stap 5: Offerte Aanvragen


  Contactpersoon